‘Driekwart vakantiegangers ergert zich aan gereserveerd ligbed’

'Driekwart vakantiegangers ergert zich aan gereserveerd ligbed'Foto:  123RF

Het is een bekend verschijnsel voor veel vakantiegangers: vaak is ’s ochtend een groot deel van de bedden stoelen rond het zwembad of op het strand al gereserveerd met een handdoek, waardoor het lastig wordt een plekje te vinden. 

Meer dan 73 procent van de Europese vakantiegangers ergert zich aan deze praktijk, zo blijkt uit een onderzoek van een vakantiebeoordelingswebsite onder 2.500 vakantiegangers uit verschillende Europese landen. 

Vooral Duitsers ergeren zich aan het reserveren. Zo’n 86 procent vindt het reserveren vervelend. Van de ondervraagde Nederlanders ergert tachtig procent zich aan deze gewoonte.


Zwembad


Toch geeft 16 procent van de Europese vakantiegangers toe ook mee te doen aan het reserveren. Ze zijn bang dat ze anders geen plekje bij het zwembad hebben. Van de ondervraagde Nederlanders doet  eveneens 16 procent mee aan de gewoonte. Vier procent van de Nederlanders vind het zelfs vanzelfsprekend. 

Poolse vakantiegangers zijn het minst geërgerd. Van de ondervraagde Polen zegt 43 procent vaak een stoel te reserveren met een handdoek. Daarmee maken zij zich van alle Europeanen het vaakst schuldig aan deze praktijk. Toch keurt 57 procent van de Polen de gewoonte af.

Om de gewoonte van het reserveren van strandstoelen te beëindigen, is de website een petitie gestart.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>