Elle onder vuur na coverfoto Pharrell met Indiaanse hoofdtooi

Elle onder vuur na coverfoto Pharrell met Indiaanse hoofdtooiFoto:  Getty Images

Dat schrijft de Daily Mail.

Op de diverse sociale media hebben duizenden mensen verklaard de foto racistisch en respectloos te vinden. De hoofdtooi is een heilig symbool voor Amerikaanse Indianen en zou niet als modeaccessoire gebruikt mogen worden. 

Enkele uren nadat de foto van Williams met de hoofdtooi werd gepubliceerd, regende het klachten op de website en Facebookpagina van het tijdschrift. 


Heilig


“De hoofdtooi is heilig en werd alleen gedragen door degenen die door het volk waren gekozen als leiders. Het is geen uitbundige hoofdtooi voor trendy modemensen”, zo schreef een vrouw op de Facebookpagina.

Elle was in eerste instantie trots op de foto. “We hebben Pharrell weten te overtuigen zijn gebruikelijke Vivienne Westwood hoed in te ruilen voor een Indiaanse hoofdtooi voor zijn beste fotosessie aller tijden”, zo is te lezen op de website van het tijdschrift. 


Excuses


Williams heeft inmiddels zijn ecuses aangeboden voor de foto.”Ik heb respect voor ieder ras en iedere cultuur”, zo zei hij. “Het spijt me oprecht.”

Eerder moesten modelabels als Victoria’s Secret, Urban Outfitters en H&M hun excuses aanbieden omdat de Indiaanse symbolen verwerkten in hun collecties en campagnes. Ook modehuis Chanel kreeg kritiek nadat er tijdens een modeshow in Dallas modellen met Indiaanse hoofdtooien op de catwalk liepen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>