‘Nederlandse vrouw koopt steeds hogere hakken’

'Nederlandse vrouw koopt steeds hogere hakken'Foto:  Thinkstock

Dat alles blijkt uit een onderzoek van Harris Interactive in opdracht van een online schoenwinkel onder klanten in Frankrijk, Spanje, Italië, Polen, Nederland, Zweden en Denemarken.

In elk land werden vijfhonderd mensen tussen de 18 en 65 jaar ondervraagd.

Mannen vinden daarentegen vrouwen het meest aantrekkelijk als ze op hoge hakken lopen en zetten de enkellaarzen op de tweede plaats. Tevens zien vooral mannen schoenen in toenemende mate als een belangrijk modeaccessoire.

Twee derde van de ondervraagde Nederlandse vrouwen koopt regelmatig enkellaarzen. Ook de verkoop van modieuze sneakers is in twee jaar tijd met 10 procent gestegen.

Van de ondervraagden koopt 45 procent minstens één keer per jaar online een paar schoenen. In 2012 was dat nog 40 procent. Van de Nederlandse mannen doet zelfs 55 procent dit.


Casual chic


Nederlandse vrouwen zien mannen het liefst op casual chic schoenen, sportschoenen of laarzen. Nederlandse mannen geven de voorkeur aan dezelfde typen schoenen. Ruim 63 procent van de ondervraagde Nederlandse mannen koopt regelmatig casual chic schoenen. In 2012 was dat nog 44 procent.

Bijna 90 procent van de Europese ondervraagden is bereid om ruim tweehonderd euro uit te geven bij een impulsaankoop op schoenengebeid. Mensen zien schoenen steeds meer als een modeaccessoire. Van de Nederlandse mannen denkt ruim 63 procent er zo over.


Online


Van de ondervraagde Nederlanders koopt 27 procent hun schoenen zowel online als in fysieke winkels. Bijna 60 procent koopt alleen in fysieke winkels en bijna 15 porcent alleen online. In Europa koopt 34 procent van de consumenten schoenen ook via de mobiele telefoon. Vooral Italianen, Spanjaarden en Polen maken gebruik van mobiele websites.

Van de ondervraagde Europeanen vindt 22 procent de Nederlanders sportief en 20 procent vindt ze verzorgd. Van de Nederlanders zelf vindt 46 procent zichzelf sportief en 42 procent noemt zichzelf verzorgd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>