Net-a-porter lanceert sportafdeling

Net-a-porter lanceert sportafdelingFoto:  Getty Images

Dat schrijft de Telegraph.

Reden voor het succesvolle Net-a-porter om een sportafdeling te openen, is omdat volgens hen “sporten en een goede conditie hebben steeds modieuzer wordt.”

Mensen geven steeds meer geld uit aan kleding die ze tijdens het sporten dragen, zo meent de webwinkel. Sportkleding wordt daarnaast steeds meer gedragen buiten het sporten, hetgeen sportkleding voor (web)winkels steeds interessanter maakt.

“Het idee voor Net-a-sporter ontstond zes maanden geleden”, legt directeur Alison Loehnis (foto) uit. “We verkopen al een aantal grote sportmerken, waaronder Adidas by Stella McCartney, Lucas Hugh en Nike, maar we wilden het assortiment graag uitbreiden.”


Actiever


“Uit onderzoek bleek dat onze klanten steeds meer bezig zijn met sporten en daardoor behoefte hebben aan bijpassende kleding”, voegt ze er aan toe. “Vrouwen worden sowieso steeds actiever, overal ter wereld.”

De nieuwe webwinkel gaat zowel luxe als meer betaalbare merken voeren. De kleding is niet alleen geschikt om in te sporten, maar kan ook daarbuiten worden gedragen. Daarnaast is er ook een categorie die door de website ‘Après sport’ wordt genoemd, en die vooral bedoeld is om te dragen na een workout.


Zwemmen


Net-a-sporter zal 37 verschillende merken voor elf verschillende categorieën sport in de collectie hebben, waaronder tennis, golf, hardlopen, dans, zwemmen en surfen. Een aantal merken, waaronder SoulCycle en Zimmermann gaan speciale collecties voor de nieuwe webwinkel maken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>