‘Steeds vaker tablet of laptop mee op vakantie’

'Steeds vaker tablet of laptop mee op vakantie'Foto:  Thinkstock,

Dat blijkt uit een onderzoek van vakantiebeoordelingssite Zoover onder ruim 1.700 Nederlandse vakantiegangers. Meer dan de helft van de ondervraagde vakantiegangers zegt een tablet mee te nemen. Dat is 12 procent meer dan in 2013.

De mobiele telefoon blijft overigens het populairst. Meer dan 90 procent van de ondervraagden neemt dit toestel mee op vakantie. Een laptop is beduidend minder populair. Van de ondervraagden neemt slechts 19 procent een laptop mee naar het vakantieadres.

De digitale apparatuur wordt veel gebruikt om bijvoorbeeld vakantiefoto’s meteen de delen via de diverse sociale media, maar ook steeds vaker om activiteiten en uitjes in de omgeving van het vakantieadres te vinden.


Lezen


Nederlanders blijken tijdens de vakantie nog steeds veel te lezen. Ruim de helft van de ondervraagden neemt een fysiek boek mee in de bagage. Daarnaast neemt 37 procent een digitaal boek mee. Bijna de helft neemt een paar tijdschriften mee en een kwart doet een paar spelletjes in de koffer.

Spelcomputers, Dvd-spelers en televisietoestellen worden nauwelijks meegenomen. Slechts 3 procent van de ondervraagde vakantiegangers zegt deze toestellen mee te nemen naar het vakantieadres.


WiFi


Een fatsoenlijke internetverbinding vinden bijna alle vakantiegangers belangrijk. Bijna 90 procent van de ondervraagden zegt bij de accommodatiekeuze rekening te houden met de aanwezigheid van WiFi. Alleen WiFi bij de receptie is niet voldoende. Ruim drie kwart wil WiFi op het gehele terrein van de accommodatie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>