Kasjmier kleding met rattenhaar in beslag genomen

Foto:  Thinkstock

Het gaat om kledingstukken die zijn gemaakt door Chinese bedrijven die waren gevestigd in Rome. Aan de arrestaties ging een onderzoek van een jaar vooraf.

Behalve rattenhaar wed er ook acryl, viscose en haren van andere dieren aangetroffen in de stof, die als kasjmier werd verkocht. Daarnaast zijn er ook producten van namaak zijde, namaak merinowol en namaak pashima in beslag genomen.   

De veertien arrestanten hebben allen de Chinese nationaliteit. Ze werden gearresteerd in Rome en Livorno en zijn aangeklaagd wegens fraude. De kleding werd door het bedrijf vanuit Florence gedistribueerd. Het is niet duidelijk of de kleding al in winkels verkrijgbaar was, zo meldt de Telegraph.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>