Modemerken willen onderzoek naar dood textielarbeiders

Foto:  AFP

Onder anderen Hennes & Mauritz, Puma, Walmart, Levi en Gap zenden een gezamenlijke brief naar de Cambodjaanse minister Hun Sen, waarmee ze aandringen op een onderzoek, zo meldt Knack.

“Het gebruik van dodelijk geweld tegen protesterende arbeiders zal niet resulteren in langdurige industriële vrede”, schrijven de merken in een brief. De vijf stakende arbeiders werden op 3 januari door de politie doodgeschoten, tijdens een protest voor een hoger minimumloon in de textielindustrie. Tientallen anderen raakten gewond.

De modemerken pleiten ervoor dat de Cambodjaanse regering de rechten van de overige 23 arbeiders die zijn opgepakt tijdens de protesten, te respecteren. Ruim vijfhonderd fabrieken in Cambodja maken kleding en schoenen voor Amerikaanse en Europese merken.

Leave a Reply