‘Mensen zijn ‘s ochtends het vrolijkst’

Foto:  Thinkstock

Er zijn maar weinig mensen die echt last hebben van een ochtendhumeur, zo schrijft de Daily Mail.

Amerikaanse onderzoekers analyseerden meer dan een half miljard Tweets van 2,4 miljoen mensen in 84 landen. Daaruit blijkt dat mensen het vrolijkst zijn als ze net wakker zijn. In de loop van de dag worden ze chagrijniger, om vervolgens ’s avonds weer in een beter humeur te komen.  

De onderzoekers keken naar hoe vaak woorden als ‘fantastisch’, ‘geweldig’, ‘hilarisch’ en andere woorden die duiden op een goed humeur werden gebruikt op verschillende tijdstippen. Ook werd er gekeken naar het gebruik van woorden die wijzen op een minder goed humeur. 


Slaappatroon


Uit het onderzoek bleek tevens dat mensen in het weekend over het algemeen ook vrolijker zijn. Toch heeft dat niks met werk te maken, zo menen de onderzoekers. Ze vermoeden dat het natuurlijk slaappatroon de oorzaak is. 

De onderzoekers concluderen dat mensen ‘s ochtends vrolijker zijn omdat ze dan goed uitgerust zijn. In het weekend zetten minder mensen de wekker, waardoor ze later wakker worden en beter zijn uitgerust. Daarom zouden ze in het weekend in het algemeen ook in een beter humeur zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>