Ontwerp Iris van Herpen in Victoria & Albert Museum

Dat meldt Women’s Wear Daily.

De tentoonstelling, die luxe als thema heeft, is van 25 april tot en met 27 september te zien in het beroemde museum in Londen. Het Victoria & Albert Museum werkte bij het samenstellen van de tentoonstelling samen met de British Craft Council.

Er zullen zo’n honderd voorwerpen te zien zijn, waaronder een jurk van de Nederlandse ontwerpster Iris van Herpen die is gemaakt met behulp van lasertechnieken.
Hermès


Daarnaast is er ook een halssieraad van ontwerpster Nora Fok, dat is gemaakt van met de hand gebreide nylon ballen. Ook zijn er ontwerpen van Hermès, Philippe Malouin en de Amerikaanse kunstenaar Gabriel Barcia-Colombo te zien.

“De tentoonstelling stelt vragen over wat luxe vandaag de dag precies inhoudt”, zegt Jana Scholze, die samen met Leanne Wierzbaand de tentoonstelling samenstelde. “We willen verschillende interpretaties van luxe onder de loep nemen en luxe producten kritisch bekijken.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>