Naomi Campbell verklaart term ‘supermodel’ dood

AFP

“Als ik eerlijk ben wil ik niet meer zo genoemd worden. Iedereen noemt zich tegenwoordig supermodel, inclusief hun moeders.”

Dat zegt de 43-jarige Campbell in gesprek met persbureau AP.

“Ik ben gewoon een werkend model.” Campbell, die in de jaren negentig samen met onder andere Christie Turlington en Linda Evangelista de term supermodel definieerde, heeft naar eigen zeggen altijd aan die benoeming getwijfeld.

“Ik heb nooit in die hype geloofd”, zegt Campbell.


Genieten


“Het is een naam. En ja, ik gebruik hem zelf weleens voor promotionele doeleinden. Maar diep van binnen weerspiegelt de term niet wat ik over mezelf denk. Ik ben gewoon een model dat geniet van haar werk”, zegt Campbell die op haar achttiende op de cover van het Franse modeblad Vogue verscheen.

Sindsdien is er volgens het model veel veranderd in de modebranche.

“Je hebt tegenwoordig een dikkere huid nodig. In mijn tijd kwamen er voor één klus vijf meisjes. Nu moet je het vaak opnemen tegen duizend of soms vijfduizend meisjes. Je moet maar net die ene speciale eigenschap hebben waar de opdrachtgever naar op zoek is.”

Terugblikken op haar carrière wil de Britse niet. “Mijn leven is mijn leven. Ik leef niet in het verleden, maar in het heden. Ik leef een gezegend leven. Zoals het nu gaat, hoort het te gaan en daar ben ik dankbaar voor.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>