Robot en drone speelgoed van het jaar

In de categorie voor tien- en elfjarigen won de Meccanoid G15 KS, een persoonlijke robot van 1,22 meter die kinderen in elkaar kunnen zetten met meccano. Ze kunnen de robot zelf programmeren en besturen met een tablet. De robot herkent stemmen en persoonlijke commando’s. Hij kan zowel moppen tappen als dansen.

De Focus Drone won in de categorie twaalf plus. De drone beschikt over een hd-foto- en videocamera en vliegt tot 30 meter hoog op verschillende snelheden voor beginnende of meer geoefende piloten.

Het familiespel Schetenjacht won in de categorie voor spelers van zes en zeven jaar. Spelers ervan laten met scheetkussens de vaderfiguur in het midden van het bord winden laten. De veroorzaker maakt met een pokerface andere spelers verdacht om als eerste het eindpunt te bereiken.


Bouwset

In de categorie voor acht- en negenjarigen won de bouwset K’nex KForce Mega Boom, waarmee kinderen na het knutselen schuimpijltjes kunnen afschieten.

Voor de jongste kinderen tot en met drie jaar won het speelhuis Vrolijke Vriendjes. In de categorie voor vier- en vijfjarigen won Drie Kleine Biggetjes, een puzzelspel met bijbehorend prentenboekje.

Tijdens de verkiezing Speelgoed van het jaar konden consumenten tot 1 november stemmen op vijf artikelen per categorie. De jury die het speelgoed nomineerde was onder de indruk van de techniek die speelgoedfabrikanten in artikelen verwerken. Juryleden konden daarnaast naar eigen zeggen ook uitbundig lachen om de leuke spellen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>