Verpakkingsvrije supermarkt tijdelijk geopend in Parijs

In de Franse winkel zullen 250 producten te koop zijn, waaronder groenten en fruit, maar ook producten als brood, vleeswaren, boter, yoghurt en kaas. De nadruk ligt op lokale producten. Klanten kunnen hun eigen verpakkingen meebrengen.

“Voor degenen die daar niet aan gedacht hebben, zijn in de winkel glazen potten, zakken van biologische katoen en ‘algenbollen’, 100 procent recyclebare duurzame bollen op basis van algen, te koop”, zo is te lezen op de website van de winkel.

Biocoop wil met de winkel ‘in reële omstandigheden uittesten of een winkel met alleen maar losse, onverpakte producten een permanente ontwikkeling kan zijn’. De duurzame keten verkoopt al 30 jaar losse producten zoals pasta, rijst en koekjes om daarmee de afvalberg aan verpakkingsmaterialen en voedselverspilling te verminderen.

De pop-up winkel zal tot eind december open zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>