Meer kinderen starten de dag met een ontbijt

Tijdens het ontbijt krijgen de kinderen les over het belang van een goed ontbijt. Uit onderzoek van Het Nationaal Schoolontbijt blijkt dat meer kinderen zijn gaan ontbijten. Bijna 90 procent gaat dagelijks met ontbijt op naar school. In 2008 was dit nog 80 procent.

Bijna alle kinderen denken dat ze redelijk of heel gezond ontbijten (89 procent). Toch belegt 71 procent zijn brood met zoet.

Komkommer

Nieuw dit jaar op het menu is de komkommer. Verder bestaat het ontbijt uit volkoren brood, halvarine, fruitstroop, smeerkaas, jam, halfvolle melk en fruit. Voorgaande jaren kreeg het Nationaal Schoolontbijt veel kritiek van Foodwatch. Het ontbijt zou te vet, te zout en te zoet zijn. De chocoladehagelslag werd daarom vorig jaar vervangen door fruit en ook sinaasappelsap uit pak is geschrapt.

Maandag ontbijten de eerste 100 schoolkinderen samen tussen de dieren en de boeren in een boerderij in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem. Verder zijn er schoolklassen die ontbijten bij de burgemeester in hun gemeente of in het gebouw van de Tweede Kamer, waar Kamerleden en ministers aanschuiven.

De overige kinderen ontbijten in de loop van de week samen in de klas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>