‘Nachtje slapen helpt om nieuwe namen beter te onthouden’

Dat concluderen onderzoekers van Brigham and Women’s Hospital.

Proefpersonen kregen elk twintig foto’s te zien van onbekende gezichten en de bijbehorende namen, met de vraag om deze te onthouden. Personen die na de oefening direct tot acht uur gingen slapen, hadden 12 procent meer namen onthouden dan mensen die niet direct naar bed gingen. 


Nieuwe informatie 

Dit onderzoek suggereert dat slapen na het leren van nieuwe dingen helpt bij het verbeteren van het geheugen. “Slaap is belangrijk voor het leren van nieuwe informatie. Hoe ouder mensen worden, hoe meer kans ze hebben op het ontwikkelen van slaaptekort. Dan kan dan weer leiden tot problemen met het geheugen”, zegt de hoofdonderzoeker tegen WCVB.  Het is nog een kleine studie, dus het onderzoek moet herhaald worden met meer proefpersonen om definitieve conclusies te trekken. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>