KFC wint Liegebeestprijs 2015 om plofkip

De organisatie kende de ‘prijs’ toe aan de fastfoodgigant omdat die het publiek zou misleiden.

“KFC krijgt de prijs omdat zij op haar website ‘Don’t worry, Eat Happy’ kakelt dat je je ‘geen zorgen hoeft te maken’, omdat zij zorgen voor ‘goede kwaliteit kip’. Maar KFC gebruikt gewoon plofkip en daar maken veel consumenten zich juist wel zorgen over”, zegt Wakker Dier.

De Liegebeest gaat naar het meest misleidende product of reclame als het gaat om dierenwelzijn. Volgens Wakker Dier misleiden mooie plaatjes en leuzen de consument, ten koste van producten die wel diervriendelijker zijn.


Nominaties

Ook enkele melkproducten waren genomineerd voor de prijs, zoals ‘yoghurt Nature’ van Danone en geitenmelk van Melkunie. In de reclames wordt gedaan alsof de dieren buiten lopen, terwijl een deel het hele jaar binnen staat. Beide producenten beloofden de verpakkingen aan te passen en plaatjes van dieren in de wei te verwijderen.


Oneens

KFC laat weten de verkiezing te betreuren en zich er niet in te herkennen. “KFC gaat zeer zorgvuldig om met haar kip”, reageert de keten.

“Wij kopen ons kippenvlees uitsluitend bij gecertificeerde Nederlandse leveranciers die onderworpen zijn aan de strenge kwaliteitscontroles van KFC. KFC neemt het dierenwelzijn serieus en werkt enkel samen met vertrouwde toeleveranciers die alle dierbeschermingsrichtlijnen en de wettelijk voorgeschreven EU-richtlijnen hierover in acht nemen.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>