Hartstichting investeert 6 miljoen euro in onderzoek naar beroerte

De Hartstichting doet het onderzoek in samenwerking met meerdere UMC’s, biomedische bedrijven en de Hersenstichting. Het project omvat ook andere onderzoeken, zo wordt onder andere ook gekeken naar de mogelijkheden voor betere behandeling van hersenbloedingen.

“Met dit nieuwe onderzoek willen we zorgen dat meer patiënten een beroerte overleven, en na afloop weer zelfstandig door het leven kunnen”, aldus professor Diederik Dippel, één van de onderzoeksleiders. Gevolgen zijn onder andere verlamming of problemen met praten.

De afgelopen decennia zijn diverse behandelingen bij beroerte ontwikkeld, maar die zijn lang niet altijd succesvol.

In Nederland zijn nu zo’n 1 miljoen hart- en vaatpatiënten. Elke dag overlijden er volgens de Hartstichting ruim honderd mensen aan hart- en vaatziekten en komen er zo’n duizend in het ziekenhuis terecht.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>