Een op drie vrouwen kan zich kind zonder partner voorstellen

Ruim 29 procent van de vrouwen wil liever op een andere manier zwanger raken, zonder vaste relatie, dan helemaal geen kinderen krijgen. Parship deed onderzoek onder 2.270 leden tussen de 18 en 69 jaar oud.

Veel jonge respondenten vinden het ondenkbaar om een kind te hebben zonder vaste partner. Bijna driekwart van de kinderloze singles tussen de 18 en 39 jaar willen kinderen, maar ziet dit zonder partner niet zitten. Twee op de vijf van deze respondenten geven aan het jammer te vinden dat ze nog geen vader of moeder zijn.

Van de mannelijke respondenten vindt 30 procent het nog geen probleem dat ze kinderloos zijn, tegenover 23 procent van de vrouwen.


Biologische klok

Het verschil tussen mannen en worden wordt mogelijk verklaard door de ‘biologische klok’, stelt relatiecoach Nicole Vening van de website. “Mijn ervaring is dat single vrouwen met een kinderwens soms compleet in de stress schieten als ze richting midden- eind dertig gaan.”

Volgens Vening gebeurt het regelmatig dat vrouwen de spermadonorbank bezoeken. Zij stelt dat relaties voor vrouwen belangrijker zijn dan voor mannen. “Vanuit deze optiek is het niet in vervulling zien gaan van een kinderwens, naast het ontbreken van een partner, vaak extra pijnlijk.”


Keuze

Niet alleen de kinderwens speelt mee in de keuze van een potentiële partner; ook het uiterlijk, een leuke baan en een gezellig sociaal leven wordt meegewogen in het selectieproces.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>