Eerste Starbucks-vestiging in Italië aangekondigd

Milaan inspireerde CEO Howard Schultz in de jaren tachtig om in zijn thuisland Amerika een koffieketen keten op te richten, meldt het bedrijf. “Onze geschiedenis is nauw verbonden aan de manier waarop de Italianen espresso maken.”

“Starbucks rust op de magische ervaringen die we hebben gehad in Italië, en we hebben er altijd naar gestreefd om daar een waardige afgevaardigde van te zijn. Nu gaan we proberen, vol nederigheid en respect, om met het Italiaanse volk te delen wat wij in huis hebben.”


Uitdaging

Starbucks zegt dat het zich gaat aanpassen aan de Italiaanse koffievoorkeuren. De espresso zal in de Milanese vestiging het “stralende middelpunt” worden.

Schulz zei in 2013 nog dat het openen van een Starbucks in Italië nog te gevoelig zou liggen. Volgens het Italiaanse bedrijf dat Starbucks helpt bij het opzetten van de vestiging is het een uitdaging om de Italianen warm te maken voor de formule, “maar we hebben er vertrouwen in dat ze er klaar voor zijn.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>