Amsterdam krijgt in 2016 vijftien nieuwe hotels

Deze hotels zullen gezamenlijk voor 2.100 kamers zorgen, zo meldt Het Parool maandag.

Het aantal nieuwe hotels is minder dan een jaar eerder (21 hotels, 2.800 kamers), maar de verwachting was dat er in 2016 aanzienlijk minder hotels zouden openen.

In het centrum van de hoofdstad komen er geen nieuwe hotels bij, maar het is de bedoeling dat in de omgeving na 2016 nog 45 nieuwe hotelprojecten opgestart worden. Dat zorgt voor zesduizend kamers. In Amsterdam-Centrum komen er nog veertien nieuwe hotels, ondanks de stop die een jaar geleden werd ingesteld voor na 2016.


Strenger hotelbeleid

De gemeente probeert een strenger hotelbeleid in te voeren, maar realiseert zich dat het nog altijd nieuwe hotels moet toelaten. “Het nieuwe beleid gaat uit van balans tussen bewoners, bezoekers en bedrijven”, aldus wethouder Kajsa Ollongren (Economie).

Volgens een inventarisatie van Metropoolregio Amsterdam zijn er tot 2022 in Amsterdam plannen voor minimaal dertigduizend hotelkamers.

De hoofdstad telt momenteel 25.300 hotelkamers. Amsterdam trekt jaarlijks 17 miljoen bezoekers (waaronder familiebezoekers en dagjesmensen), daarvan blijven 6,7 miljoen toeristen gemiddeld twee dagen in een hotel overnachten. De verwachting is dat dat aantal zal stijgen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>