Vliegvelden Londen Heathrow en Sheremetyevo beste van Europa

De Airport Council International houdt jaarlijks een uitreiking voor de beste vliegvelden van de wereld. Reizigers wordt gevraagd naar hun mening in 34 verschillende categorieën, waaronder het verloop van het inchecken, de winkels en de beveiliging.

In totaal zijn er op driehonderd vliegvelden op de wereld in tachtig verschillende landen enquêtes gehouden. In Europa zijn vliegvelden in Rusland en het Verenigd Koninkrijk het beste, zo blijkt uit de antwoorden van ondervraagden.

Moskou Sheremetyevo staat op een gedeelde eerste plaats met Pulkovo vliegveld in St. Petersburg en Sochi vliegveld. Daarmee is de eerste plaats geheel gedeeld door Russische vliegvelden. Ook plaats twee en drie worden gedeeld door meerdere vliegvelden.

De vliegvelden van Dublin, Malta, Praag en Zurich delen plaats twee en de vliegvelden van Kopenhagen, Keflavik (IJsland), Londen Heathrow, Porto (Portugal) en Wenen delen plaats drie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>