IJzerdraad aangetroffen in bioreep van Oxfam Fair Trade

Dat maakte de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) vrijdag bekend.

Het gaat om de biologische nougatreep met artikelnummer 1580 en houdbaarheidsdata 07 oktober 16 en 08 oktober16. “Ondanks controle met een metaaldetector tijdens de productie, werd er in één nougatreep een stukje ijzerdraad van 1,5 centimeter gevonden”, aldus Oxfam Fair Trade.

De repen worden verkocht in natuurwinkels. Er zijn 3.500 repen uit de ‘foute’ partij verkocht in Nederland. Mensen die de reep hebben gekocht kunnen die terugbrengen naar de winkel. Het aankoopbedrag krijgen ze dan terug.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>