Italië wil pizza op de werelderfgoedlijst laten zetten

De Italiaanse overheid heeft het verzoek van een Napolitaanse pizzabakker overgenomen en gaat het idee indienen bij de UNESCO, zo melden Italiaanse media. In Napels werd de ‘oerpizza’ margarita ‘uitgevonden’, met als basisingrediënten tomatensaus, mozzarella en basilicum.

Volgens minister Maurizio Martina (Landbouw) vertegenwoordigt de pizza Italië over de hele wereld. De snack zou op de lijst met immaterieel erfgoed moeten komen te staan. De overheid besloot het plan te steunen nadat meer dan 850.000 Italianen een petitie hierover ondertekenden.

De commissie voor Werelderfgoed komt binnenkort weer bij elkaar, maar het besluit zou volgend jaar pas genomen worden. Op de lijst van de UNESCO staan gebouwen, objecten of tradities die bescherming verdienen vanwege hun historische waarde. Nederland is op de lijst vertegenwoordigd met onder meer de Waddenzee, de Amsterdamse Grachtengordel en de Van Nellefarbriek in Rotterdam.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>