British Museum blijft populairst onder toeristen Verenigd Koninkrijk

Daarmee heeft ruim tien procent van de ruim 65 miljoen mensen die in 2015 een attractie in Londen bezochten, het museum bezocht. In totaal werden de 230 attracties die zijn aangesloten bij de Association of Leading Attractions (ALVA) 124,4 miljoen keer bezocht.

De top tien van populairste toeristische attracties in het Verenigd Koninkrijk bestaat volledig uit bezienswaardigheden in de Britse hoofdstad. Op twee staat de National Gallery en ook het Natural History Museum werd goed bezocht.

In de lijst van best bezochte attracties staan vooral musea hoog, maar later op de lijst komen ook dierentuinen voorbij (Chester Zoo en ZSL Londen Zoo), net als monumentale panden (Westminster Abbey en Edinburgh Castle) en historische locaties (Stonehenge).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>