Nederlander geeft kookkunsten gemiddeld een ruime voldoende

De meeste van de 1.533 mensen die onderzoeksbureau GfK in onderzoek van het Voedingscentrum ondervroeg, geven aan dat ze hebben leren koken door het zelf te proberen (46 procent). Een derde heeft leren koken van een ouder.

De voornaamste reden waarom mensen vinden dat ze niet goed kunnen koken, is omdat ze naar eigen zeggen “eenvoudig” koken. Het mislukken van een maaltijd overkomt driekwart van de ondervraagden slechts enkele keren per jaar. 1 procent geeft aan wekelijks iets te hebben wat ze niet goed bereiden.

29 procent van de ondervraagden geeft aan bij het koken geen extra zout toe te voegen en ongeveer de helft slechts een beetje. Het zout wordt dan vaak vervangen door verse of gedroogde kruiden, specerijenmengsels of ketjap.

Bij het beslissen over de maaltijd geeft 45 procent van de Nederlanders aan voor een bezoek aan de supermarkt al te hebben besloten wat er moet komen voor de maaltijd. Bij gezinnen is dat percentage het hoogst: tussen de 46 en 52 procent, bij alleenstaanden 38 procent.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>