Meer senioren gewond tijdens wintersport

“Onder de onfortuinlijke wintersporters zijn meer senioren dan andere jaren en juist minder jongeren”, aldus een woordvoerder van verzekeraar en hulpverlener Allianz Global Assistance dinsdag. Hoe dat precies komt, is nog onbekend.

Naast gebroken armen en benen en letsel aan rug of hoofd waren er dit keer opvallend veel knieblessures.

“Wat ons verder opvalt, is dat in Oostenrijk veel Nederlandse wintersporters in privéklinieken zijn behandeld. Daar kregen ze te horen dat alles voor hen geregeld zou worden en ze zelf verder niets hoefden te doen. Dat voelt natuurlijk goed, maar vaak blijkt later dat de verzekeraar die kosten helemaal niet vergoedt.” Een gipsvlucht naar Nederland zou volgens de verzekeraar veel goedkoper zijn geweest.

Vorig jaar viel in de Alpen de sneeuw relatief laat in het seizoen. Pas eind december kwam op Rotterdam The Hague Airport vanuit het Oostenrijkse Innsbruck de eerste gipsvlucht aan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>