Prijs van Hollandse garnalen stijgt snel vanwege tekorten

De oorzaak is volgens de Nederlandse Vissersbond niet door een gebrek aan garnalen in de Noordzee, maar doordat er te weinig op wordt gevist. Er bestaat geen vangstquotum voor garnalen, wat wel het geval is voor vissen als tong en haring.

“Het is op dit moment heel gunstig om op tong en schol te vissen. Die zijn normaal in deze tijd van het jaar weinig beschikbaar, maar nu wel. En de prijzen zijn goed”, vertelt Derk Jan Berends van de bond vrijdag aan het AD.

Volgens Berends moeten vissers nu naar de Sylt bij Denemarken varen voor grote garnalenvangsten. “Terwijl de scholen tong hier voor de deur te vangen zijn, waardoor de afweging door de vissersboten snel is gemaakt.”

De krant schrijft dat de laatste tijd de prijzen van de garnalen in de supermarkten Albert Heijn en Jumbo zijn gestegen, vanwege het gebrek aan garnalen bij leveranciers.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>