Tien procent meer Nederlandse reizigers naar Thailand

Het ministerie van Toerisme en Sport in Thailand meldt aan TTRweekly dat dit een stijging is van 15,48 procent ten opzichte van een jaar eerder. Het is onbekend hoe de verhouding is tussen zakenreizigers en toeristen.

In totaal groeide het aantal reizigers uit Europa van 644.511 tot 714.962 toeristen, een stijging van 10,93 procent. De grootste stijging was te zien bij toeristen uit Spanje (17,5 procent), Rusland (14,1 procent), Italië (13,67 procent) en het Verenigd Koninkrijk (13,3 procent). Noorwegen liet daarentegen een daling zien van 4,86 procent.


China

De meeste reizigers naar Thailand komen vanuit China. Voor 2016 worden in het land ruim 1,8 miljoen Chinezen verwacht, een stijging van ruim 32,2 procent met een jaar eerder. Thailand verwacht dit jaar in totaal 33,83 miljoen toeristen, tegenover 29,8 miljoen in 2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>