Langere wachtrijen op Schiphol tijdens Paasdrukte

Door de verhoogde terreurdreiging en de toestroom van asielzoekers in Nederland is de bezetting van de Koninklijke Marechaussee op Schiphol lager. Volgens president-directeur van Schiphol Jos Nijhuis kan daarom de extra drukte niet worden opgevangen.

“We hebben begrip voor de precaire situatie van de Koninklijke Marechaussee, maar we hebben wel dringend behoefte aan een oplossing”, aldus Nijhuis. Hij hoopt dat de politiek financiële maatregelen zal treffen. 


Gevolgen

De onderbezetting zou voor problemen kunnen zorgen tijdens de zomerdrukte wanneer er soms 200.000 reizigers per dag gebruik maken van de luchthaven. De eerstvolgende piek in reizigersaantallen wordt in de meivakantie verwacht.

Ook op internet gaan de wachtrijen niet onopgemerkt voorbij. “We worden niet overspoeld met klachten, maar we merken zeker dat het speelt op sociale media”, aldus een woordvoerder van Schiphol. Als de onderbezetting aanhoudt, kan dit gevolgen hebben. “Mensen moeten dan nog eerder naar het vliegveld komen en punctualiteit voor airlines kan in het geding komen.”

Dit jaar verwacht Schiphol circa zestig miljoen passagiers.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>