Boetes voor toeristen die foto maken op beroemde Australische rots

“Mensen zijn ongelofelijk roekeloos, er ligt serieus gevaar op de loer. Helaas lijkt die boodschap alleen over te komen als je ze in hun portemonnee raakt”, zegt de NSW National Parks and Wildlife Service (NPWS) tegen de Sydney Morning Herald.

“Ik snap dat de Wedding Cake Rock er solide uitziet, maar het materiaal is veel poreuzer dan mensen denken.”

De NPWS kwam er vorig jaar na onderzoek achter dat de rots instabiel is. De hele formatie zou elk moment kunnen instorten. Vanaf komend weekend lopen mensen die de hekken met waarschuwingen negeren en de rots betreden de kans om een boete tussen omgerekend 70 tot 200 euro te krijgen.

De karakteristieke Wedding Cake Rock, een hoekige en lichtgekleurde rotspartij, ligt in het Royal National Park ten zuiden van Sydney. Toeristen plaatsen op sociale media foto’s waarop ze een sprong op de rots maken of een yogahouding innemen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>