Franse wijngaarden lijden flink onder hagelbuien

Vooral in de streek die bekend staat om zijn cognac is zwaar getroffen. De domeineigenaren vrezen dit jaar een slechte opbrengst.

Volgens hen is 5000 tot 6000 hectare vernield door grote hagelstenen, overvloedige regen en stormachtige wind. Ook Chablis en Beaujolais hebben ernstig te lijden gehad van de barre weersomstandigheden. ‘

“Op veel plekken is de aangerichte ravage zo groot dat de oogst onzeker is of zelfs onmogelijk”, liet de belangrijkste landbouworganisatie FNSEA maandag in een verklaring weten. Een woordvoerster van de cognacproducenten, verenigd in de BNIC, vertelde dat van een aantal wijngaarden in haar gebied geen enkele druif meer is te verwachten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>