Foodwatch vecht door tegen ‘foute info’ sap

Zo verkoopt Jumbo als “ongekoeld sap” in de webshop Jumbo Helder granaatappel acai met volgens Foodwatch 0.01 procent sap van granaatappel en 0.01 procent sap van de acai, zegt de organisatie. “Dat is misleidend.”

Een klacht bij de Reclame Code Commissie leverde Foodwatch daarentegen niets op. De organisatie is verbaasd en begint een bezwaarprocedure.

De commissie zou er volgens Foodwatch ten onrechte van uitgaan “dat de consument doorklikt naar de productpagina van specifieke dranken waar alsnog de wettelijk juiste benaming staat, zoals nectar of vruchtendrank. Maar liegen is liegen, een nectar of vruchtendrank is geen sap. De leugen wordt niet weggenomen omdat Jumbo op andere webpagina’s op de website wel het juiste verhaal vertelt.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>