‘Vanaf dit weekend meer klachten bij hooikoortspatiënten’

Dat zegt een woordvoerder van Weeronline tegen NU.nl.

De meteorologische website voorspelde afgelopen zondag dat het graspollenseizoen deze week van start zou gaan. “Door de regen vallen de klachten tot dusver mee. Door dat het minder zonnig was dan verwacht, waren de klachten minder explosief dan we zeiden”, aldus de woordvoerder. “Maar wat ons betreft is het seizoen begonnen.”

De piek valt echter pas later, bevestigt Weeronline een bericht van NatureToday. Die site schrijft dat de eerste graspollen al in de lucht zitten, maar dat het piekseizoen pas eind deze maand of begin volgende begint omdat het gras maar traag gegroeid is door de kou. 


Grote vossenstaart

Weerplaza stelt dat het graspollenseizoen in vergelijking met vorig jaar langzamer van start gaat, maar dat de piek wellicht eerder komt dan eind mei. ”Zowel in het zuiden als midden bloeien al enkele grassoorten, waaronder de grote vossenstaart. Deze levert wel degelijk pollen, dus allergische klachten zijn al mogelijk”, zegt een woordvoerder.

“Zodra het eind volgende week structureel warmer wordt, zullen de klachten duidelijk toenemen op dagen met droog weer.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>