Recordaantal studenten meldt zich aan voor universiteiten

Het aantal aanmeldingen stijgt daarmee voor het vijfde jaar op rij. Zowel onder Nederlandse als onder internationale studenten nam het aantal toe. In totaal hebben 57.900 Nederlandse studenten zich aangemeld, een groei van 8 procent. Bij internationale studenten nam het aantal aanmeldingen met 18 procent toe tot 23.900.

Studenten moesten zich voor 1 mei aanmelden. In de regel daalt het aantal inschrijvingen nog omdat een aantal uiteindelijk er toch van afziet. Volgens VSNU geven de aanmeldcijfers daarom nog geen betrouwbaar beeld van het definitieve aantal eerstejaars dat in september zal beginnen met een studie. De inschrijfcijfers worden in oktober bekendgemaakt.

Het Interstedelijk Studenten Overleg is blij met de cijfers, maar plaatst ook een kanttekening. ”Het aantal studenten dat zich aanmeldt stijgt pijlsnel, maar universiteiten krijgen al jaren minder geld per student. Je kan zeggen dat de taart steeds kleiner is geworden, maar dat we hem met veel meer studenten moeten delen”, zegt Jan Sinnige, voorzitter van de studentenorganisatie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>