Antibioticakuur afbreken minder gevaarlijk dan eerder gedacht

Volgens hen ga je op die manier overconsumptie van antibiotica tegen.

Een ziek persoon die te weinig penicilline krijgt om alle bacteriën te doden, zou de sterkste ziekteverwerkers kunnen overdragen en zo de bron worden van nieuwe infecties.

De onderzoekers zeggen dat dat bij slechts een beperkt aantal aandoeningen geldt, zoals tuberculose en gonorroe. Er is nog te weinig onderzoek gedaan naar de ideale lengte van een antibioticakuur, blijkt uit hun analyse van meerdere onderzoeken naar de medicijnen.

Bij de meeste infectieziekten is een kortere kuur dan nu standaard wordt voorgeschreven voldoende, zeggen de Britse artsen. Het antibioticagebruik is de afgelopen jaren zo hard gegroeid dat het “een gevaar is geworden voor de samenleving”. Door het massale antibioticagebruik wordt de groei van resistente ziekteverwekkers juist gestimuleerd.

Het verminderen van antibioticagebruik moet nu prioriteit zijn, aldus de tien experts die vaker onderzoek doen naar antibiotica.

Leave a Reply