‘Hoge suikerconsumptie verhoogt risico op psychische stoornis bij mannen’

Britse wetenschappers van de University College London onderzochten het gebruik van suikerhoudende etenswaren en dranken onder meer dan 5.000 mannen en meer dan 2.000 vrouwen. De resultaten publiceerden zij in Nature

De onderzochte groep werd over een periode van twintig jaar op regelmatige basis gevraagd naar hun suikerconsumptie. Ook werd middels vragenlijsten depressieve symptomen van de onderzoeksdeelnemers onderzocht.

De onderzoekers vonden een verband tussen de hoeveelheid suiker die de deelnemers consumeerden en het ontstaan van psychische stoornissen en depressies. 


Mannen en vrouwen

Mannen met een hoge suikerconsumptie, meer dan 67 gram per dag, hebben 23 procent meer kans op het ontwikkelen van psychische stoornissen over een periode van vijf jaar. Tussen suikerconsumptie en het ontstaan van psychische problemen bij vrouwen is geen verband gevonden. Meer onderzoek is nodig om daar een verklaring voor te geven. 

De onderzoekers bewandelden ook de omgekeerde weg en concluderen dat het hebben van een psychische stoornis niet automatisch leidt tot het consumeren van meer suiker.

Leave a Reply