Schiphol gaat door met ‘small bags only’-doorgangen

Volgens Schiphol is gebleken dat de doorgangen ervoor zorgen dat reizigers met geen of weinig handbagage sneller door de veiligheidscontroles komen. Bovendien waren zij positief over de proef.

De versnelde doorgangen werden gebruikt op piekmomenten. Uit testresultaten bleek dat meer reizigers de versnelde doorgangen passeerden in vergelijking met passagiers die de reguliere veiligheidscontroles ondergingen in hetzelfde tijdsbestek.

Schiphol heeft nu besloten dat er tot en met de herfstvakantie in vertrekhal 1 (van 3.00-20.00 uur) 2 (van 6.00-16.00 uur) en 3 (van 6.30-20.30 uur) vaste en ruimere openingstijden zijn van de versnelde doorgangen. Na de herfstvakantie vindt een nieuwe evaluatie plaats.

Reizigers die gebruik willen maken van een versnelde doorgang, mogen één stuk handbagage (geen trolley) meenemen met een maximaal formaat van 40x30x20cm. 


Wachttijd

Uit cijfers van luchthaven bleek verder dat 95 procent van de vertrekkende reizigers in juli en augustus een wachttijd had van tussen de nul en ongeveer tien minuten bij de veiligheidscontrole. 

In de zomer vlogen ongeveer 13,5 miljoen mensen via Schiphol. De meeste vluchten gingen naar het Verenigd Koninkrijk, Spanje en Italië. De top drie van meest aangevlogen luchthavens vanaf Schiphol bestaat uit London Heathrow, London Gatwick en Barcelona. 

Leave a Reply