TUI-reizigers kunnen niet naar Sint Maarten door orkaan Irma

Reizigers naar Sint Maarten krijgen een vervangende vakantiebestemming aangeboden, laat een woordvoerder van de organisatie weten.

Een deel van de reizigers die al op het eiland zat en naar Nederland zou vertrekken, is maandag al met een KLM-vlucht naar Nederland teruggekeerd. Dinsdag verblijven er nog zo’n 36 Tui-reizigers op St. Maarten. Zo’n vijftien reizigers met een pakketreis zijn naar een veilige omgeving in het zuiden van het eiland gebracht. De andere elf hebben alleen een ticket en verblijven waarschijnlijk bij familie en vrienden. De reizigers worden zodra het mogelijk is met de eerstvolgende KLM-vlucht naar huis gevlogen.

Princess Juliana International Airport sluit dinsdagmiddag lokale tijd vanwege de op het eiland afstormende orkaan van de zwaarste categorie. Ook woensdag blijft de luchthaven dicht. Daarna is het afhankelijk van eventuele schade wanneer er weer vliegtuigen kunnen landen.

KLM laat weten voorlopig geen last te hebben van Irma. De eerstvolgende KLM-vlucht naar Sint Maarten vertrekt volgens planning pas vrijdag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>