‘Vijftigplussers bezitten al snel tienduizend euro aan sieraden’

'Vijftigplussers bezitten al snel tienduizend euro aan sieraden'Foto:  123RF

Dat blijkt uit Brits onderzoek, zo meldt Female First. 

De meeste vrouwen beziten in hun leven ruim 150 verschillende sieraden. Het duurste juweel is veelal de verlovingsring, met een gemiddelde waarde van 3700 euro.

De gemiddelde vrouw heeft in haar begin twintigerjaren een collectie van rond de 2500 euro. Tegen de tijd dat de vrouw dertig wordt, stijgt de waarde aanzienlijk door een verlovings- en trouwring. Als vrouwen vijftig zijn, hebben de meesten van hen minstens één diamant in hun bezit, hetzij in een ring of ketting. De meeste vrouwen kopen ieder jaar minimaal vijf nieuwe juwelen.

Van de grote hoeveelheden oorbellen, ringen, armbanden, kettingen en horloges wordt  slechts 33 procent regelmatig gedragen. Het resterende deel wordt bewaard in een sieradendoosje, aangezien slechts 9 procent van de vrouwen ongebruikte sieraden wegdoet of verkoopt.

“Juwelen bezitten vaak herinneringen aan een familielid, geliefde of feestelijke gebeurtenis met de partner, waardoor vrouwen deze niet snel verkopen, zelfs al zijn deze al jaren niet meer gedragen”, aldus de onderzoekers. “Maar veel vrouwen beseffen niet dat hun sieradendoos een waardevolle schat is.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>