‘Speeltraining’ die jonge kinderen helpt scheiding te verwerken blijkt succesvol

Onderzoekers van TNO volgden 108 kinderen die deelnamen aan het programma, waarbij twaalf wekelijkse groepssessies werden gevolgd van 45 minuten. De sessies waren bedoeld om een ondersteunende omgeving voor de kinderen te creëren en om hun probleemoplossende vermogen te vergroten.

Elke groep werd geleid door twee begeleiders, die spelenderwijs met de kinderen oefenden. Tijdens de bijeenkomsten speelt een groepsdino, een handpop met de naam Rex, een centrale rol. De ouders bezochten een oudersessie en werden op de hoogte gesteld van de ontwikkelingen die de kinderen meemaakten.


Beoordeling

De ouders beoordeelden het welzijn van de kinderen met een cijfer. Voor de aanvang van de sessies was dit gemiddeld een 6,5. Na de training steeg dit tot een 7,5. Ook was er een controlegroep die niet deelnam aan de training. Ook daar beoordeelden ouders twee keer het welzijn van de kinderen met een cijfer, maar dit veranderde niet.   

De deelnemende kinderen zien de groep als een veilige plaats om hun gevoelens te bespreken, maken er nieuwe vrienden en vinden ook nieuwe manieren om problemen op te lossen.

Leave a Reply