‘Meer dan helft van vrouwen soms bang achter stuur’

Foto:  Thinkstock

Ruim 50 procent van de vrouwen is wel eens bang om te rijden, tegenover 18 procent van de mannen. Dit blijkt uit onderzoek van Psychologie Magazine, waarvoor 1.350 mensen met een rijbewijs zijn ondervraagd.

Mannen zijn over het algemeen zelden bang om te rijden: 74 procent noemt autorijden zelfs ontspannend. Mannen ervaren juist eerder angst op het moment dat ze bijrijder in het voertuig zijn. 28 procent van de mannen zit niet graag naast een vrouwelijke automobilist.

In het donker rijden wordt door veel vrouwen ook als spannend gezien. Mannen zijn daarentegen eerder bang om een ongeluk te veroorzaken.

Daarnaast blijkt uit de rondvraag dat vrouwen eerder smoezen bedenken om niet te hoeven autorijden. Ruim één op de drie vrouwen geeft als reden dat ze verkeerde schoenen aan heeft, of te moe is om te autorijden. Zo’n 4 procent van de mannen verzint een smoes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>