Dubai legt fietspad aan in woestijn

Het 23 kilometer lange fietspad moet in augustus af zijn en de inwoners en toeristen ertoe verleiden vaker de fiets te pakken, in het woenstijnstaatje waar de temperaturen gemakkelijk kunnen oplopen tot 50 graden.

Dubai wil in de toekomst meer fietspaden gaan aanleggen.

“Deze paden zijn bedoeld voor milieuvriendelijke mobiliteit en komen in alle delen van het emiraat”, zei de directeur van wegen- en transportdienst tegen de nieuwssite UAE News. Hij sprak ook van “het strategische doel om mensen gelukkiger te maken”.

Dubai legde eerder ook al een indoor skibaan aan om toeristen te lokken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>