‘Ruim kwart e-bikebezitters ondervindt problemen met accu’

Dat meldt televisieprogramma Radar maandag. 

Ruim één op de vijf e-bikebezitters (21 procent) is niet geheel tevreden over de fiets. De meeste ontevredenheid heeft te maken met het niet goed functioneren van de accu. Problemen met de actieradius, het aantal kilometer waarmee men met een opgeladen accu zou moeten kunnen fietsen, zijn veruit het meest voorkomend.

In 23 procent van de probleemgevallen heeft de accu het begeven. In evenveel gevallen geeft de fiets een onbetrouwbaar beeld over hoeveel kilometer nog met ondersteuning kan worden afgelegd. 

Veruit de meeste accuproblemen, 84 procent, ontstaan binnen drie jaar na aanschaf. Bijna 40 procent ontstaat binnen één jaar na aanschaf. 60 procent van de panelleden met een ‘probleemfiets’ zou deze niet hebben aangeschaft, als ze van tevoren hadden geweten dat de accu niet goed functioneert.


Service

Wie hierover een klacht bij de winkelier of fabrikant neerlegt, wordt lang niet altijd tevreden gesteld, laten de panelleden weten. 71 procent heeft een klacht bij de winkelier of de fietsfabrikant neergelegd. 31 procent heeft daarop een coulanceregeling aangeboden gekregen – bij ruim een kwart overigens niet tot hun tevredenheid. 

Het onderzoek wordt maandag uitvoerig besproken in de uitzending van Radar om 20.30 op NPO 1.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>