Chinezen gaan vaker op reis naar Europa

“Mensen hebben genoeg van de Aziatische buurlanden en willen naar Europa”, vertelt directeur van de Chinese toerisme-academie Wei Xiao’an, meldt het Belgische persbureau Belga.

Er wordt nog steeds veel gereisd naar buurlanden als Zuid-Korea en Japan, maar er is inmiddels ook een grote toename te zien in de interesse in Europese landen. Landen met een soepeler visumbeleid zijn meer in trek dan een land waar dit lastiger is voor Chinezen. In Frankrijk is het bijvoorbeeld voor Chinezen makkelijker om een visum te krijgen dan in Duitsland.

Angst voor terrorisme of de vluchtelingencrisis in Europa schrikt de toeristen op de lange termijn niet af, stelt de directeur. Wel was er een daling van 18 procent te zien in het aantal toeristen dat naar Frankrijk afreisde in december na de aanslagen daar. “Er is enige invloed, maar niet een fundamentele verandering in reisgedrag.”

Omdat de Chinese toerist vaak meer geld uitgeeft aan luxegoederen dan toeristen uit andere landen, zijn deze gewild bij overheden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>