Recordaantal toeristen bezoekt New York in 2015

Het plan van voormalig burgemeester Michael Bloomberg, om het aantal toeristen dat naar de stad komt te verhogen, blijkt effect te hebben, stelt Fred Dixon van het toerismebureau van New York.

Dixon verwacht dat het aantal toeristen gaat stijgen tot 67 miljoen in 2021.

Het hoge aantal bezoekers zorgt wel voor drukte in bepaalde gebieden in de stad, zoals in Manhatten. Alicia Glen, loco-burgemeester voor de economische ontwikkeling van de stad, vertelt aan The New York Times dat ze hoopt dat toeristen ook andere gebieden van de stad gaan verkennen. “We hopen dat toeristen gaan inzien dat het ‘cool’ is om niet in Manhattan te blijven.”

“Je bent een beetje een sukkel als je naar New York komt en alleen naar Times Square gaat.”


China

Vorig jaar bezochten 850.000 Chinese toeristen New York. In 2016 wordt verwacht dat dit aantal stijgt naar 920.000 bezoekers uit het Aziatische land. “We voorspelden al een miljoen Chinese bezoekers in 2018, maar in dit tempo gaat dat eerder gebeuren”, stelt Dixon.

New York profiteert van een langzame economie in China en een versterking van de Amerikaanse dollar waardoor het land goedkoper is voor Chinezen. Dixon noemt het jaar 2016 ook wel het “toeristische jaar Amerika-China”.

Na Groot-Brittannië, Canada en Brazilië is China het land waar de meeste toeristen vandaan komen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>