Mogelijk vervuilde chocoladepaashaas in Nederlandse winkels

Volgens de consumentenorganisatie gaat het om de Riegelein Confiserie-goudhaas (60 gram) bij Sligro en de Lindt-goudhaas (100 gram), te vinden bij Sligro en Albert Heijn.

De Duitse tak van voedselwaakhond Foodwatch vond de minerale oliën in acht van de twintig onderzochte paashazen. “In Nederland zijn ze niet getest, maar ze zien er met dezelfde verpakking precies hetzelfde uit.”

De Europese Autoriteit voor voedselveiligheid (EFSA) verdenkt de oliën ervan onder meer kankerverwekkend te zijn, aldus Foodwatch. Mogelijk is het spul afkomstig uit de jutezakken waarin de cacaobonen zaten.

Ook werd in Duitsland bij vijftien van de twintig paashazen meer dan 2 milligram per kilo verzadigde koolwaterstoffen aangetroffen, wat zich kan ophopen in organen en daar schade kan veroorzaken, meldt foodwatch verder.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>