‘Maak haast met vaccins voor ouderen’

“Minister Schippers had toegezegd nog voor het einde van 2015 met een advies te komen. Maar inmiddels heeft ze het alweer voor de tweede keer vooruitgeschoven, nu naar mei 2016″, zegt de Unie Koninklijke Bond Ouderen (Unie KBO), die het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport dinsdag een petitie zal aanbieden.

Zeventig procent van de 65-plussers lijdt aan chronische aandoeningen, wat ze vatbaarder maakt voor infectieziekten. Vaccins kunnen besmetting met bijvoorbeeld gordelroos, longontsteking en kinkhoest voorkomen.

In het buitenland is het vaccineren van ouderen tegen infectieziektes gebruikelijker dan in Nederland. Zo wordt in Engeland vanaf het zeventigste levensjaar tegelijk met de griepprik gevaccineerd tegen gordelroos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>