‘Inhoud verhaal voor kinderen belangrijker dan vertelvorm’

Het voorlezen uit zowel digitale als papieren publicaties is goed voor het inlevingsvermogen en de woordenschat van een kind, meldt Eurekalert maandag.

Eerder werd er gedacht dat digitale verhalen en video’s beter zouden bijdragen aan de ontwikkeling van een kind, omdat de geluiden en bewegende beelden voor meer context zouden zorgen. Nu blijkt dat de vorm van het verhaal niet uitmaakt, maar de inhoud.

De onderzoekers lieten 38 kinderen tussen de drie en vier jaar oud luisteren naar vier verschillende verhalen. Twee verhalen werden door een volwassene voorgelezen en twee verhalen werden op een tablet afgespeeld. De kinderen hadden meer moeite met het begrijpen van de verhalen dan met de vorm waarin de verhalen werden verteld.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>