Levensreddend ‘hartvest’ wordt voortaan vergoed

Het vest, dat ook het ‘LifeVest’ wordt genoemd, grijpt onder meer in bij hartritmestoornissen en acute problemen met de hartspier, meldt De Telegraaf dinsdag.

In Nederland komen per jaar honderd tot tweehonderd patiënten in aanmerking voor dit hartvest. Het beschermende vest wordt hooguit drie maanden gedragen door patiënten met hartproblemen. Het is al jaren in gebruik in Duitsland en de Verenigde Staten.

Zonder het vest liggen patiënten soms maandenlang op de hartbewaking. “Buitengewoon kostbaar is dat”, zegt cardioloog-elektrofysioloog dr. Reinoud Knops tegenover De Telegraaf. ”Maar als je in Nederland een nieuwe therapie vergoed wil krijgen, dan blijkt het woud van bureaucratie bijna ondoordringbaar. Dat frustreert enorm.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>